söndag 10 maj 2009

Söndag inte en vilodag.


Nu skymmer det ska bara blogga lite sedan sova, arbetsdag imorgon.



Åskan drog in över Svartbyn. Jag är inte rädd för åskan men har respekt, det mullrade ordentligt. Den brukar slå ned i en kraftledningsstople på våra ägor, det har hänt vid tre tillfällen under de år vi bott här. Antagligen bra att stolpen står där och drar till sig eländet så den inte slår ner någon annanstans


En kallfront med hagel och regn. Sedan kom solen och varmare väder. Ut och jobba.


Lite middag i växthuset. Gjorde köttfärssoppa med tomat, lök, morot och klimp.


Mera jobb, jag har börjat jämna till den "kultiverade" marken i grishagen. De har gjort ett rejält jobb grisarna, vänt på varenda stenbumling. Hagen ser ut som ett skjutfält!

Stora kratrar, rötter och stenar. Jag ska jobba på här under veckan så det är klart till nästa helg. Blir ett litet kvällsjobb, i solen förhoppningsvis.


Ojämn mark här illustrerat av syrran som får ta ett jättekliv för att ta sig upp ur de största groparna. Hon har för övrigt precis tagit sig ur sin vårförkylning orsakat av något illvilligt virus som gjort att hon tappat rösten. Men nu är hon på bettet igen, går och sparkar i jordhögarna. Det kliar i fingrarna att få börja med "vårbruket". Fröpåsarna och skissblocket får plockas fram.


Senare kom Pekka och Johan och lånade vår kanadensare. Dottern och T assisterar när den ska lyftas upp på taket. Kulvapen i packningen, här ska jagas bäver. När de kom tillbaka senare så var det utan byte. Nu var nog inte jakten det viktigaste utan att få glida ut i ån en stilla vårkväll (utan mygg) det är en upplevelse bara det. Många träd fällda av bäver var det iallafall.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails