lördag 27 juni 2009

Festligheter i stan!

FREDAG kväll

Boden Alive, vår egen stadsfest. Kännetecken: glada bodensare som går man ur huse med spenderbyxorna på. Inget inträde, lokala artister, restauranger och företag. Näringslivet sponsrar merparten och kommunen hänger med på ett hörn. I år har det också kommit fler besökare från våra grannkommuner, det är inte så vanligt med "festivaler" utan inträde.




BD-pop kom till stan med bl a Movitz och senare Markus Fagerwall. Jag gillar Movitz, swing med hiphop-stuk eller äppelknyckar jazz som det står på CD:n.
Kolla in musikprojektet BD-pop. Jag säljer deras skivor på mitt café.

Boden Alive Forever står det på Trädgårdsmästarens festivalarmband. Köp för 20:- styck och bidra med pengar till festivalen!
Kul inslag på Bodträsket och i Bodån, trampbåtar i svanförklädnad! Det är två unga företagare som har importerat dem från Vietnam och nu hyr ut per timme. De ska ligga i vattnet hela sommaren så att man kan hyra dem för en tur.
LÖRDAG på dagen


Idag, lördag, har det varit snabbare åkdon på vattnet. Racing med snöskotrar start två och två, den som klarar två varv vann sitt heat. Bärgaren hade det han gjorde, verkar som om det högra startspåret var dåligt preparerat (?). Kul att titta på, känns väldigt mycket Norrbotten. Inte ens på sommaren kan vi låta bli snöskotern.

Vattenskotrar är för övrigt totalförbjudna i vattnen runt Bodens kommun.
Få se om jag orkar med en kväll till. Vädret är det då inget fel på idag har det varit 29+ i skuggan och kvällarna varma med temperaturer mellan 19-22 grader. Helt fantastiskt.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails