onsdag 19 augusti 2009

Bilder från "trädgården"

Vi har ingen "trädgård" vi har en gårdsplan med omkringliggande betesmark och åker. Men vi har ett jättefint trädgårdsland som min syrra gör om och sköter varje år, jag skördar bara! Riktigt lyxigt, blir lite jobbigt den dag hon bestämmer sig för ett nytt husprojekt (hon är en sån som renoverar och fixar) då kommer nog det här landet att förfalla för jag är inte så intresserad av att gräva och rensa ogräs.

Vi har tömt fårstallet och fyllt fyra komposter, det kommer bli superfin jord av det.
Ströbädd varvad med gröna växtdelar som blast och gräsklipp.
En månad fick fåren nyttja stallet och det hann bli en rejäl ströbädd, jag bävar för hur stor den kommer att vara till nästa sommar. Känns helt klart som att vi måste få till en rationell metod när vi tar ut den. Vi skottade ut ca 30 kärror.
Morgonsol, i förgrunden våra jordgubbsplantor som tagit sig mycket bra även de vi fick av dig Eva Gun!


Här går också bagglammen och betar, inte i trädgårdslandet med i hagen nedanför.


Projekt forma äppelträd.

Inspirerad av en bok om Ryska och Finska äppelsorter har syrran hängt några tyngder för att forma grenarna till en öppnare krona. Det är trädgårdsmästaren provodling av rysk-finska sorter från gamla plantskolor i Finland som han grävt ned runt trädgårdslandet. De är härdiga upp till zon 8! Det motsvarar zon 6-7 i Sverige. Hos oss står de på norrsidan ned mot sjön inte det bästa läget men de har överlevt två vintrar.


Kväll och solen kryper över taknocken.






Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails