söndag 18 oktober 2009

Fårstallet


Pumpen i brunnen monterad, med värmekabel. Nya entrén för fårdamerna, det är ett av fönstren som Trädgårdsmästaren och O sågat upp.



Här packas grusrampen som leder in till fårhuset. O spolar vatten så den ska sätta sig ordentligt.
-Vi packar ordentligt så det blir stadigt (O).


Här är stora boxen i fårstallet, helst vill jag gjuta igen gödselrännorna men det får duga så här nu. Vi får se hur ladugården funkar innan vi gör något mer. Världsbäst belysning är det sedan O monterat nya armaturer i taket och alla fönster gör att det känns soligt och ljust. Det här måste ha varit en "snygg" och modern lagård när den var ny på 30-talet, vitkalkade väggar och tak med linoljemålad båsinredning. Och luckor i golvet där man rakade ned gödslet till undervåningen.


Grinden i till boxen, på den här sidan ska vi bygga foderbord så behöver vi inte kliva in i boxen när vi utfodrar.



T gjuter tröskel.


Här ser man det gamla foderbordet som vi nu använder som gång för att komma runt boxen. Inspektionsgång i miniformat!

3 kommentarer:

Norra Vildans sa...

Vad bra fårstallet blev. Tänk att det skulle bli återanvänt för djurhållning igen, det kunde ingen ana. Det här stallet har ju många "memories" för min del då jag skötte hästar som bodde i detta stall för cirka ja....35 år sedan./S

Annelie sa...

Och nu blir det får! Det är verkligen återbruk, men nog är det slitet och skamfilat. Lite renovering behövs även här, stommen är det inget fel på det är mest ytorna och fönstren som måste ses över. Använde Gösta gödselluckorna till hästarna och hur skottade han ut allt från källaren?

Norra Vildans sa...

Nej, det var nog då han hade kossorna han använde gödselluckorna. Jag har för mig att när vi mockade så kärrade vi ut "skiten" i en hög där på sidan, det var ju inte igår precis!!/S

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails