torsdag 1 oktober 2009

Oktober

Nu är det oktober, definitivt höst. Doftrankan i salen blommar fortfarande, den trivs i norrfönstret och är särskilt fin på morgonen när solens morgonbleka ljus letar sig in.
Ute på vallen står älgkon med sina två kalvar och betar av kornet. Hon håller sig runt Höjden året runt, ofta på morgonen kliver hon ut från buskagen med sina kalvar för att smaka på vallen.
Antagligen samma ko år efter år, hon har räknat ut att här är bäst att vara med mat och ingen jakt, jägarna sitter i skogen och väntar.

Lite finhö fick damerna på morgonen, bagglammen har fått en rejäl giva med nyslaget, omoget korn, det är mycket populärt och ett rogivet mumsande sprider sig i flocken.


Foderbord här är Trädgårdsmästarens backar som han får hem perennerna i. Inte det mest ekonomiska, det blir ganska mycket spill men vi får lösa foderbordsfrågan senare.
Igårkväll borstade jag klart taket i ladugården. Har jobbat med det ett bra tag nu, kvällar och helger. Jobbigt och dammigt.
Gammal kalkfärg som flagar, spindelväv och annan smuts har jag sopat bort, provade tryckluft också men då fick jag verkligen allting i ögonen. Näe, det finns inga genvägar men fy vad dammigt. Jag har sett ut som en snögubbe efter varje pass.





Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails