onsdag 30 juni 2010

Äta och sova


Atle, Kurre och Tjorv ligger och sover efter kvällsmålet, det regnar ute. Är det dåligt väder så vill Atle absolut inte gå ut. Katterna är inte så nogräknade men vid åska och spöregn håller de sig inne. Igår mullrade åskan och det regnade kraftigt. Kurre var rädd, skvättig och ville inte komma in först. Vi fick truga och prata lugnande med honom innan han kom in blöt och rufsig.


Tackorna med sina lamm är ute i alla väder. Men de går in i stallet när det åskar, det känns bra att veta. Det har ju varit några olyckor med döda djur som sökt skydd för åskan men ändå blivit träffade av nedslag.
Människor också för den delen, senast vid Lainoälven där två personer blev träffade av blixten.
Här är damerna nere i skogen mot blötmyren. Här ska det röjas än mer så det blir torrare mark och mer bete. Någon gång ska tilläggas, just nu är det mest arbete för mig, högsäsongen har dragit igång.
Förresten så var det en person från Länsstyrelsen och kontrollerade våra block/marker igår, O var hemma hos oss så han träffade henne.
Jag har hört många historier om myndighetsutövningen kring våra EU-stöd. Bara negativa ska tilläggas.
Få se vad vi får för avdrag och förminskning, synd att jag inte var hemma eller rättare sagt det hade varit trevligt med ett bokat besök så man fick gå med och höra hur de resonerar så man kan lära sig till nästa ansökan.
Undrar om tex franska och engelska "kontrollanter" är lika nitiska som svenska, hur går det till i andra länder där producenter/landsbygsföretagare är mer stridiga. Jag tänker på 5 ton ruttna tomater eller köer med traktorer i värsta rusningstrafik i Paris.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails