onsdag 9 juni 2010

Kvällar med mygg.


När myggen kommer så blir allt så mycket besvärligare. Det är jobbigt att vara utomhus när det blir vindstilla. Här på det nedre betet är det låglänt och lite fuktigt i kanterna = mycket mygg och svidon. Just nu är alla hagar färdiga. Vi ska göra en ny senare i sommar längs med sjön. skönt att kunna flytta mellan betena när det tar slut eller om det blir mycket regn.

Tackor och lamm äter snabbt för att sedan springa in i stallet och idissla. Det är så mycket grönt så magarna kommer i olag. Jag har serverat hö som de har låtit sig väl smaka.


Närmast kameran går 8:an Lotta. Hon är en sådan som tappar päls spontant, eller om det är proteinbrist kanske, hur som helst såg hon likadan ut ifjol. Väldigt praktiskt och lätt att klippa jämfört med de andra ullstrumporna. Men hon har inte sett riktigt klok ut ett tag.

Under tisdagkvällen så flyttade baggarna ut till sitt sommarboende. Vi drog trådar och flyttade lilla bodan som de kan ta skydd i. Lite hemlängtan till stallet hade de nog. Stod vid grinden och spanade bort mot andra hagen. De fick faktiskt Flusa på sina ryggar mot mygg och knott innan jag släppte dem. Det var nästan helt omöjligt att vara ute på kvällen för alla blodsugare. Jag är inte så poppis bland myggen men det blev jobbigt även för mig tillslut.
Förresten så hittade O en fästing på Tjorv idag. Obehagligt att de har tagit sig hit till Norrbotten vi lär inte bli av med dem. Milda vintrar och rådjur som vandrar norrut gör att de flyttar hit.
Den här blev uppeldad iallafall!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails