torsdag 2 september 2010

Snabba svar från Svenska djurhälsovården.


Förnyad MV-3 status innebär frifröklarad från Maedi Visna-virus, intyget kom idag! Vi tog proverna den 24/8, måste säga att det var snabbt jobbat.

Det gäller i 3 år, det känns bra. Lite fix var det med provtagningen men nu vet jag hur den går till så det blir lättare nästa gång. Veterinär Christer från Grans var så lugn och metodisk så det gick galant.

På söndag är det Riksbedömning av lamm hos Anna-Carin Sundqvist i Avan. Jag har anmält tre av våra bagglamm, ska bli intressant att höra vad de får kritik.




Här är en av dem, 7:an som är trefödd, ganska nätt med fint huvud och hyfsad kropp. Pälsen den tycker jag är fin-fin finull.




11:an tänkte jag också ta med det står mellan honom och hans bror. De är också tre i kullen. Pontus ska med såklart men han fastnade inte på bild den här morgonen.


Killar på vift kan man säga, igårmorse vaknade jag med en känsla av att det var något galet i hagen. På med kläderna och ut, inte en ulltott sågs till eller hördes. Man kan se på håll ifall de är nere i buskagen och äter för då vajar slybuskarna och det knakar och brakar när de tar sig fram. Men det här var illavarslande tyst speciellt som tackorna i sin hage stod med öronen på skaft och lyssnade åt ett helt annat håll. Det var bara att börja leta ute i den igenväxta vegetationen där det inte är uppröjt för bete ännu.
Där hittade jag dem fullt upptagna med att knapra löv, örter, och gräs tur att de inte tagit sig längre bort för där finns inget stängsel. Tacksam för tama lamm som kommer när man ropar, de var rejält blöta och skräpiga i pälsen och väldigt villiga att följa med till sin hage. De fick lite torrhö att pyssla med. Dax att flytta dem till nytt bete alltså, det ska bli idag efter jobbet.


När vi flyttar småbaggarna så ska även papporna få komma till nytt bete, det börjar vara lite att äta även här. Lurvig gubbar, det syns på halsen där jag klippt dem för MV-testet.




2 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerar! Ska bli spännande att se hur det går för pojkarna på söndag. Kommer förbi på lördag och tränar på min roll. Ska jag kanske hålla i någon tamp? Vara beredd att ta ett skarp skutt åt sidan för att hindra en smitare? Bara se cool ut (min paradgren)?
Syrran

Annelie sa...

Haha det är inte riktigt som på hundutställning snarare som när man ställer ut katter. De lyfts upp på ett mönstringsbord så dommaren kan känna, klämma och kolla pälsen. Men vi ska nog vara baredd på ett skutt hit och dit för att hindra en smitare.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails